Μετάφραση

Το ρητό της εβδομάδας
Όποιος θυσιάζει την ελευθερία του για την ασφάλειά του, δεν αξίζει τίποτε απ' τα δύο!!!
Βενιαμίν Φραγκλίνος

S.O.S

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ 15% ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ!!!!

Υπέγραψε κι εσύ την έκκληση για να μην καταστραφούν τα δάση της Ελλάδας μας!
www.wwf.gr/petition

15 Οκτ 2013

Η δύναμη της εικόνας

Το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει, είναι ότι η πρώτη εντύπωση που δίνουμε σε έναν καθηγητή μετράει υπερβολικά πολύ!!!! Κακή, καλή, μέτρια ή αδιάφορη, η πρώτη εικόνα που έχει κάποιος για μας είναι καθοριστικής συμμασίας. Μια καλή πρώτη εντύπωση μπορεί να εξασφαλίσει ανοχή στο μέλλον και μια πιο εύκολη σχολική χρονιά. Η πρώτη ενύπωση γενικώς, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να αντιστραφεί, αλλά δεν αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάποιος γνώμη για εμάς.

Οπότε, εφόσον εξασφαλίζουμε μια πρώτη θετική εικόνα, πρέπει να φροντίσουμε και να τη διατηρήσουμε. Έτσι απλά δεν πρέπει να μας πιάσουν αδιάβαστους!!! Χρειάζεται καθημερινό διάβασμα και όχι μια στις τόσες. Επίσης πολλά παιδιά πέφτουν στην εξής παγίδα και σκέφτονται:
Με σήκωσε την προηγούμενη φορά και είπα τέλεια το μάθημα. Αποκλείεται να με ξανασηκώσει, σιγά μην διαβάσω. Και όμως οι καθηγητές (δεν έχω καταλάβει ακόμη πώς) λες και ξέρουν ότι δεν έχεις διαβάσει, σε σηκώνουν ακριβώς την μέρα που δεν ήρθες προετοιμασμένος ή βάζουν τεστ/διαγώνισμα.

Έτσι ακόμη κι αν δεν προλαβαίνετε ή δεν έχετε μια μέρα όρεξη για διάβασμα πρέπει να διαβάσετε. Τουλάχιστον κι αν ακόμη δεν μάθετε τέλεια το μάθημα να έχετε μια γενική εικόνα για το θέμα.

Καλή συνέχεια
 

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ ως ένα σημείο, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι τόσο δύσκολο να αλλάξει κάποιος την κακή γνώμη που έχει για κάποιον σε καλή. Αν ένας κακός μαθητής αρχίζει να διαβάζει, ο καθηγητής ή η καθηγήτρια θα το καταλάβει και θα αρχίσει να του συμπεριφέρεται όπως στους άλλους καλούς μαθητές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο σ' αυτό αλλά τι γίνεται αν είσαι καλός μαθητής και δώσεις κακή εντύπωση; Ξέρεις στους ανθρώπους δεν αρέσει να παραδέχονται ότι κάνουν λάθη, οπότε ο καθηγητής ή η καθηγήτρια θα δυσκολευθεί να αλλάξει τη στάση του/της απέναντι σου. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι αδύνατο, απλά θέλει προσπάθεια!

      Διαγραφή

Παρακαλώ μην γράφετε greeklish! Ευχαριστώ :)