Μετάφραση

Το ρητό της εβδομάδας
Όποιος θυσιάζει την ελευθερία του για την ασφάλειά του, δεν αξίζει τίποτε απ' τα δύο!!!
Βενιαμίν Φραγκλίνος

S.O.S

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ 15% ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ!!!!

Υπέγραψε κι εσύ την έκκληση για να μην καταστραφούν τα δάση της Ελλάδας μας!
www.wwf.gr/petition

6 Οκτ 2013

Λίγο πριν κοιμηθείς...

Το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθείς, είναι  μια ιδιαίτερα σημαντική ώρα για σένα! Όλη την νύχτα, καθώς κοιμάσαι, το σώμα σου αναπαύεται και ανανεώνεται και το μυαλό σου επεξεργάζεται αυτά που του έδωσες όλη την ημέρα, και κυρίως αυτά που του έδωσες λίγη ώρα πριν κοιμηθείς.

Οπότε, σε συμφέρει το μυαλό σου να επεξεργάζεται τη βελτίωση της υγείας σου, το δυνάμωμα της μνήμης σου, την αφομοίωση αυτών που μαθαίνεις και την ανάπτυξη της ευφυίας σου. Γι' αυτό:

1. Φρόντιζε αυτά που κάνεις πριν κοιμηθείς να ταιριάζουν με αυτά που θέλεις να επεξεργαστεί το  μυαλό σου μέσα στον ύπνο. π.χ
  • Ρίξε μια γρήγορη ματιά στο μάθημα που διάβασες το απόγευμα
  • Απόφυγε να δεις βίαια έργα στην τηλεόραση
  • Φάε για βράδυ αρκετά νωρίτερα, ώστε το σώμα σου να είναι αρκετά ανάλαφρο
  • Με τη φαντασία σου, συγχώρεσε και συμφιλιώσου με όλους όσους σε πείραξαν ή σε στενοχώρησαν στην διάρκεια της ημέρας. Έτσι το μυαλό σου δεν θα έχει να ασχολείται με αταχτοποίητες εκκρεμότητες και δυσάρεστες μνήμες
  • Κάνε μια βραδινή προσευχή
2. Χαλαρώνοντας στο κρεβάτι για να κοιμηθείς, δώσε μερικές κατευθύνσεις στην εσωτερική ευφυΐα σου για την νύχτα. π.χ μπορείς να πεις: 
  • "Κάθε μέρα γράφεις όλο και καλύτερα"
  • "Ημέρα με την ημέρα, το μάθημα σε ενδιαφέρει όλο και περισσότερο"
  • "Η μνήμη σου λειτουργεί όλο και τελειότερα, ώστε να θυμάσαι ό,τι έχεις διαβάσει"
  • "Όταν έχεις να λύσεις ένα πρόβλημα, η σωστή λύση έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό σου"
  • "Από αυτή τη στιγμή θα θυμάσαι αυτόματα και χωρίς προσπάθεια ότι διαβάζεις, βλέπεις ή ακούς. Όταν χρειαστείς αυτές τις πληροφορίες, θα σου 'ρθουν γρήγορα και αυθόρμητα, χωρίς προσπάθεια"
Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και θα έχεις σίγουρη επιτυχία. Το έχω δοκιμάσει και το έχω παρατηρήσει στον εαυτό μου. Για παράδειγμα όταν έχω να μάθω ένα κατεβατό πχ στην ιστορία, το βράδυ δεν το θυμάμαι πολύ καλά αλλά μόλις ξυπνάω το πρωί έρχεται κατευθείαν στην μνήμη μου!!!

Καλό Διάβασμα!
Χαρούμενη πάντα!!! 

 

3 σχόλια:

  1. Ουάου!!! Να κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ! Από σήμερα το βράδυ θα αρχίσω να δουλεύω για την ανάπτυξη της μνήμης μου. Χίλια ευχαριστώ Χαρούμενη πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε παιδιά είστε τόσο καλοί Όστε να δίνεται συμβουλες σε σχέση με το διάβασμα σας ευχαριστώ πολύ μου κάνατε το διάβασμα μου πιο υπέροχο ευκολο πρακτικο και ευχάριστο!
    Χίλια Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ μην γράφετε greeklish! Ευχαριστώ :)